Een Brasserie met een verhaal

BRASSERIE RITA ONTFERMT ZICH OVER JOU!

Heilige Rita, patrones van de hopeloze gevallen en onmogelijke zaken, het toonbeeld van vergevingsgezindheid en verdraagzaamheid leeft voort in het hart van Eindhoven, in het voormalige Augustijnenklooster Mariënhage. Zoals zij zich ontfermt over eenieder die haar aanroept, ontfermen wij ons bij Brasserie Rita over jou. Het maakt niet uit wat je afkomst, geaardheid of mentale toestand is, Rita heet je van harte welkom. Met oprechte gastvrijheid, klassieke gerechten met een moderne twist, op een historische locatie waar nieuwe herinneringen ontstaan. Neem gerust plaats in de sfeervolle brasserie, in onze botanische serre of op het grote terras in de binnentuin. Namens alle Rita’s van de brasserie heel graag tot ziens!

HET VERHAAL OVER DE HEILIGE RITA

RITA VAN CASCIA onderging de ontberingen van een bruut huwelijk, voordat zij haar leven kon toewijden aan het lijden van Jezus Christus. In plaats van zich te verzetten tegen de gruwelijkheden van haar echtgenoot, bad ze voor zijn zielenheil. En uiteindelijk bad ze zelfs voor de ziel van de moordenaar van haar man. Ten koste van haar twee zoons die bloedwraak hadden gezworen. Voordat zij hun snode plannen konden uitvoeren, stierven ze.

Niets stond Rita daarna meer in de weg om toe te treden tot het klooster. Nou niets… Keer op keer werd ze geweigerd vanwege haar huwelijk. Uiteindelijk wist ze toe te treden tot de augustinessen van het Sint-Maria Magdelenaklooster. De devotie van Rita werd legendarisch. Een doorn uit de doornenkroon van Christus, verwondde haar voorhoofd tijdens een gebed. Een wond die nooit zou helen. Vlak voordat ze stierf vroeg ze iemand een roos voor haar te plukken. Hoewel het winter was, vond deze een roos en bracht die aan Rita waarna ze stierf. Bij haar overlijden drapeerden bijen een wit laken over haar lichaam.

Persoonlijke aandacht

We vinden het belangrijk dat iedere gast zich thuis voelt bij Rita. We ontvangen je met open armen en nemen graag de tijd voor je om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dat maakt je bezoek aan Rita niet alleen comfortabel en lekker, maar ook onvergetelijk.

Klassieke gerechten met een twist

Wat gebeurt er als onze chefs de vrije hand krijgen om iets eigentijds te doen met de welbekende klassiekers? Het resulteert in een prachtige kaart met overheerlijk gerechten, waarbij je smaakpapillen worden verwend door de mix van herkenning en vernieuwing. Dat smaakt absoluut naar meer!

Eigentijdse locatie met historie

Onze brasserie is gelegen in DOMUSDELA. Dit voormalig kloostercomplex is volledig herontwikkeld tot een bijzondere plek waar historie en het heden elkaar vinden. Met twee ceremoniehuizen, vier vergaderzalen en Hotel Mariënhage is er altijd wel wat te beleven in het complex. Een bijzondere plek om nieuwe herinneringen te creëren.

De brasserie

Brasserie Rita dankt haar naam aan de Heilige Rita. In het interieur van de brasserie zijn bijen en rozen verwerkt die verwijzen naar symbolen uit haar levensverhaal. Ook het historische karakter van DOMUSDELA is goed terug te zien in de brasserie. Grote openslaande deuren verbinden de moderne Knoop met het historische gedeeld waarin de brasserie zich bevindt. De mooie en rijke kleuren en materialen zorgen dat het sfeervol, warm en gezellig aanvoelt.

De serre

De serre van Brasserie Rita verbindt het ruime binnenplein en terras met de sfeervolle brasserie. De lichte serre is modern ingericht. De moderne kunst en grafische schilderingen op de vloer maken de serre een fijne plek om te zitten.

Het terras

Brasserie Rita beschikt over een ruim terras met een wel heel uniek uitzicht. Omringt door monumentaal erfgoed en strakke minimalistische nieuwbouw geniet je bij Rita van rust. En dat midden in de stad. Vanaf het terras kijk je op de Tuin van Eden, een groene oase gelegen aan De Dommel. De glas in lood ramen van De Kapel van DOMUSDELA benadrukken de historische sfeer.

Wat vinden mensen van Brasserie Rita

W. bezocht ons op 23/07/2022

“Prettige ontspannen sfeer in een bijzonder aangename omgeving. Gastvrij en uitstekende kwaliteit van de verrassende en fraai opgemaakte gerechten. Deze chef verstaat zijn vak. Kortom TOP!”

K. bezocht ons op 28/05/2022

“Mooie locatie, goede bediening, we waren met een groep van tien en dan werd perfect afgehandeld. Kwaliteit eten op niveau. Komen zeker terug als we weer in Eindhoven zijn!”

A. bezocht ons op 02/04/2022

“Geweldige avond gehad, alles was top. Van mij mogen ze een Michelin ster krijgen. Mooie zaak, personeel is vakkundig, het eten is heerlijk en heel mooi opgediend.”

Bekijk alle recensies
trip-advisor-travellerschoice-zwart-png

En daar zijn we trots op!

Reserveer direct je tafel

We kijken ernaar uit om je te ontvangen in Brasserie Rita

Reserveren