20191019 Hutten DomusDela 053 46422

BRASSERIE RITA ONTFERMT ZICH OVER JOU!

Heilige Rita, patrones van de hopeloze gevallen en onmogelijke zaken, het toonbeeld van vergevingsgezindheid en verdraagzaamheid leeft voort in het hart van Eindhoven, in het voormalige Augustijnenklooster Mariënhage. Zoals zij zich ontfermt over eenieder die haar aanroept, ontfermen wij ons bij Brasserie Rita over jou. Het maakt niet uit wat je afkomst, geaardheid of mentale toestand is, Rita heet je van harte welkom. Met oprechte gastvrijheid, klassieke gerechten met een moderne twist, op een historische locatie waar nieuwe herinneringen ontstaan. Neem gerust plaats in de sfeervolle brasserie, in onze botanische serre of op het grote terras in de binnentuin. Namens alle Rita’s van de brasserie heel graag tot ziens!

Bijen brasserie Rita

HET VERHAAL OVER DE HEILIGE RITA

RITA VAN CASCIA onderging de ontberingen van een bruut huwelijk, voordat zij haar leven kon toewijden aan het lijden van Jezus Christus. In plaats van zich te verzetten tegen de gruwelijkheden van haar echtgenoot, bad ze voor zijn zielenheil. En uiteindelijk bad ze zelfs voor de ziel van de moordenaar van haar man. Ten koste van haar twee zoons die bloedwraak hadden gezworen. Voordat zij hun snode plannen konden uitvoeren, stierven ze.

Niets stond Rita daarna meer in de weg om toe te treden tot het klooster. Nou niets… Keer op keer werd ze geweigerd vanwege haar huwelijk. Uiteindelijk wist ze toe te treden tot de augustinessen van het Sint-Maria Magdelenaklooster. De devotie van Rita werd legendarisch. Een doorn uit de doornenkroon van Christus, verwondde haar voorhoofd tijdens een gebed. Een wond die nooit zou helen. Vlak voordat ze stierf vroeg ze iemand een roos voor haar te plukken. Hoewel het winter was, vond deze een roos en bracht die aan Rita waarna ze stierf. Bij haar overlijden drapeerden bijen een wit laken over haar lichaam. 

Contact

040 760 1750

Mail ons